bezpntgard

bezbambou

bezcirque

bezmontai

bezflamingos

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

bezienswaardigheden

 

De omgeving biedt zeer veel bezienswaardigheden en nodigt uit tot het maken van allerlei uitstapjes. Hieronder een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Bij Uzès: de Pont du Gard, het indrukwekkende aquaduct over de Gardon, dat gebouwd werd door de Romeinen om Nîmes van water te voorzien.

Bij Anduze de Bambouserai, het grootste bamboebos van Europa. Hier vindt u bomen van honderden jaren oud, een enorm assortiment bamboe, een tropische tuin en nog veel meer. Een bezichtiging meer dan waard.

In de Herault het imposante Cirque de Navacelles. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen van Frankrijk. Onderin dit keteldal is een prachtige gelegenheid om te recreëren.

De mont Aigoual is de hoogste berg van de Cévennen, zo'n 1500 meter hoog. Op de top bevindt zich het meteorologisch station. Dit, en het meer dan fantastische uitzicht is een bezoek dubbel en dwars waard.  Ook de route erheen is al een belevenis op zich. U zult de Cévennen in al zijn pracht en glorie doorkruizen.

En op zo'n 75 km afstand bevindt zich de Camargue, met honderden zoutwatermeren,  roze flamingo's, stieren en witte paarden. Het is een gebied rijk aan flora en fauna.

chemin du Bosquet
30350 Cardet
tel: +33 466830248
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
 

copyright 2011 V&J