matelasrace
rivjongens
rivspr
kindrivikl

 

 

zw1
zw2
 
Elysia

riv.00

waterpret

 

rivier

De camping ligt over 700 meter langs de rivier de Gardon. Deze rivier is van nature niet erg diep, maar omdat er een dam in de rivier is, is er altijd een dieper gedeelte voor de camping waarin gezwommen kan worden.

 De rivier is niet snelstromend en heeft vele ondiepe gedeelten waardoor hij erg geschikt is om lekker te poedelen, dammetjes te bouwen, te peddelen, en visjes te vangen.

Achter de dam, waar de rivier laag is, wordt veel gevist, maar ook kun je daar goud vinden (echt waar)!

Tijdens het seizoen (periode juni t/m september) wordt de kwaliteit van het water van de rivier vijf maal gecontrolleerd door een officiele Franse organistatie. De afgelopen jaren was de waterkwaliteit telkens optimaal. De resultaten voor Cardet zijn geplubliceerd op: klik hier om de site te openen

Vissen zwemmen er volop in de Gardon, je kunt hier dan ook o.a. karpers, meerval, baars, forel en natuurlijk gardonnetjes vinden.

 

 

 

 

 

 

zwembad

 

Ons zwembad van ongeveer 10 bij  20 meter is omgeven door metershoge bananenbomen en palmen. In het voorjaar wordt het verwarmd (in de zomer is dat niet echt nodig).

Het zwembad is iedere dag tussen 10 uur 's morgens en 9 uur 's avonds open. Het zwembad is continu bezig zichzelf te reinigen (filtering en toevoeging van anti-bacteria). Daarnaast krijgt het ieder morgen een grote beurt. Twee keer per seizoen hebben een officiele controle van de overheid.

 

Naast het grote zwembad bevindt zich in een afgescheiden gedeelte, een peuterbadje, waar de allerkleinsten - uiteraard onder toezicht van de ouders - veilig hun watervrees kunnen overwinnen.

groepjefred2

copyright 2011 V&J