MetLennart_440x283Hugo 

Is met zijn gezin (Lenny, Julien en Lennart) al jaren vaste gast op Beau Rivage geeft zijn visie op het Beau Rivage Gevoel. Ons dus. Een gezinnetje dat op een portiekwoninkje in de Bomenbuurt van Den Haag woont. Dat dus minstens één maal per jaar zoveel mogelijk in het busje stouwt en dan richting Beau Rivage toogt. Soms wel in één dag.

Vorig jaar hadden we het plan om eens wat rustiger af te reizen, wat andere gebieden en campings aan te doen. Maar dat viel niet in goede aarde bij de kinderen. Die hielden zich goed op de hoogte van de koers en de nog af te leggen afstand tot aan Beau Rivage. Zelfs die ene tussenstop was teveel. Voorlopig zijn we dus gedoemd om onze vakanties voor de langst mogelijke periode op Camping Beau Rivage door te brengen. Of we dat erg vinden? achterdedampret_440x283Nee, zeker niet!

Maar wat vinden de kinderen dan zo leuk aan Camping Beau Rivage?

Dat is de rivier, het zwembad, de animatie, hutten kunnen bouwen, paard kunnen rijden, crossen. Dat soort dingen. Eigenlijk vervelen ze zich geen moment.

Dan de vraag wat wij aantrekkelijk vinden aan deze camping. Nou, behalve dan het paardrijden eigenlijk dezelfde dingen als de kinderen (jammer genoeg mogen we niet meedoen met de animatie, maar daar is het laatste woord nog niet over gezegd.). Maar daarboven op beleven we veel genoegen aan de wandelingen in de omgeving (Vera heeft een aantal boeken waarin wandelingen worden omschreven die je langst de meest onwaarschijnlijke bezienswaardigheden voert), het aflopen van markten (met name de markt van St Jean du Gard en Uzes zijn werkelijk schitterend; olijven in alle kleuren, soorten en smaken; kaasjes en worsten die, ja, bijna smerig ogen, maar de heerlijkste geuren verspreiden, enz. enz.) waarop we dan de benodigdheden kopen voor het geduldig bereiden van een maaltijd in de buitenlucht van de camping. beklimmingAigoual_440x283

Wat mijzelf betreft; ik neem altijd mijn racefiets mee, waarmee ik wat tochten (al dan niet met wat mensen van de camping) maak. Elk jaar organiseert John een gezamenlijk fietstocht (de beklimming van de Mont Aiguoal, bekend van het boekje "De Renner" van Tim Krabbé of van de Mont Lozère). Tot nog toe hebben we deze tochten gedaan met begeleiding (bezemwagen met eten en drinken aan boord) zodat ook de minder geoefende fietser er aan mee kon doen Wat zal ik meer vertellen? 's Avonds op het terras drinken we een wijntje met wat bekenden, spelen soms een potje jeu de boules op één van de banen die naast het terras gelegen zijn. Nee, het is bepaald geen straf om steeds naar Beau Rivage te moeten gaan.

←Terug

copyright 2011 V&J