ricky_592x388Ricky Slingerland, die samen met Gerrit, Koosje, Maurice en Arnout, jaar in, jaar uit Beau Rivage bezoeken. Het BeauRivage-gevoel, is makkelijk te omschrijven vanuit een Hollands klimaat, waar het zojuist een paar dagen gevroren heeft in november. In Cardet is het altijd mooi weer als wij er zijn.

 Het is gezellig, er is veel te doen en je hoeft er niets te doen, zelfs niet te koken want je kunt er heerlijke pizza's eten. Die pizza's worden in een houtgestookte oven gebakken. Overgoten met een pittige olijfolie en een heerlijke zongerijpte rosé erbij schieten superlatieven te kort. De zwoele zomeravond draagt bij tot een compleet gevoel van genieten.

's Morgens, als ik daar opsta, voel ik mijn lijf wakker worden bij de pure schoonheid van de rivier.Vissen, wouwen, schitterende reigers. koosje_593x390Langzaam kom ik tot leven.

Als loper blijf ik prettig in conditie doordat er om de dag een rondje Cardet gelopen wordt. Dit is een kleine 10 kilometer over zeer afwisselend terrein. Zo blijf ik lekker fit, al kost het weleens wat moeite om om 9 uur aan de start te verschijnen als het 'savonds laat is geworden. Maar eenmaal lopend verdwijnt dat vanzelf.

Maar het meest belangrijke voor mij is de Zon. Die is er en ik geniet ervan met volle teugen, ik lig vaak wel 2 uur op de rivier op een luchtbed te dobberen, pure egotripperij is dat :-). De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken, spelen en dammetjes bouwen in de rivier, in het zwembad, leeftijdsgenootjes zijn er volop en ze kunnen van alles ondernemen. Als de kinderen zich vermaken hebben de ouders ook vakantie.

Het is een prachtig gebied, je kunt er heerlijk fietsen, wandelen en kanoën. We zijn er nu drie keer geweest en elk jaar hebben we met een groep van 15 volwassenen en kinderen een etappe gelopen van een GR richting Bordeaux, steeds een stukje verder. Op de foto dochter Koosje tijdens de wandeling genietend van het overweldigend mooie uitzicht.

Daarnaast de gezelligheid. John en Vera hebben alles goed voor elkaar en vinden het leuk als de gasten het naar hun zin hebben. Je mag er barbequen, wat we dan ook regelmatig doen.

Verleden jaar zelfs eigengevangen meerval gegeten. Dat is een ware delicatesse. Alleen vonden de kinderen het niets om de beesten die ze zelf ook gevangen hadden te slachten, ze gooien ze liever terug in rivier, zodat ze weer kunnen zwemmen. Schitterend zijn ook de scholen goudkarpers van zo'n 60 - 70 cm. die ik vanaf het luchtbed heb liggen bewonderen.

Op Beau Rivage is het schoon. Regelmatig komt er een bandje optreden en ook voor de kinderen is er een animatieteam aan het werk. Veel gasten zie je elk jaar weer terug, we zijn zeker de enige niet die de plek hebben ontdekt. Ik kan er nu al weer naar uitzien. Gewoon lekker naar BeauRivage, the place to go when you need to recover or simply to enjoy . Ricky Slingerland.

←Terug

copyright 2011 V&J