jimannemiek_300x225Jim en Annemieke van der Zon

Waren met hun kinderen al vele malen te gast op onze camping en blijven maar komen.

Hieronder beschrijft Jim waarom, onder de titel: Beau Rivage 10 jaar later, une demi génération.

 

 

 

Intussen komen we, dank zij de zéker niet vergeten tip van mijn hardlloopmaatje Ricky, al 10 jaar op Beau Rivage en iedere keer is het wéér thuiskomen en genieten van de omgeving, het weer, de gastvrijheid en niet te vergeten het karakter van de camping zelf, met zijn zwembad en naastgelegen Gardon.

artrosa_257x457Onze kinderen Arthur en Marjolein zijn van 14 en 12 jaar, zie Arthur op die leeftijd hiernaast met Rosa om het contrast zichtbaar te maken. Opgegroeid naar 24 en 22 jaar een halve generatie verder en hebben in de jaren vakantie op Beau Rivage heel wat meegemaakt en in die periode veel vrienden gemaakt.

De vakanties werden veelal door hun indirect geregeld doordat zij het hele jaar door via msn contact met elkaar hielden en precies wisten wie wanneer op vakantie ging, wat dan gepubliceerd werd op een stukje BRJongeren website, zodat de verschillende ouders onder druk gezet konden worden om op dezelfde tijd op vakantie te gaan. De betrokkenheid bij de camping is spreekwoordelijk, Arthur heeft er een keer een zomervakantie 's morgens het zwembad schoongemaakt en Marjolein heeft een seizoen, samen met Yvonne, de animatie op de camping gedaan.

Uiteraard moest er ook altijd aan karten gedaan worden, we kwamen in het verleden zelfs een keer naar de camping en zagen toen bij aankomst op het animatiebord al de aankondiging hangen dat er die woensdag gekart zou gaan worden en dat men zich op moest geven bij Arthur, hij was namelijk al enkele jaren de spil achter het karten geworden. Zo ook zijn we nu een paar keer gaan karten natuurlijk, het hoort er gewoon bij. Alleen gaat de competitie nu hoofdzakelijk tussen beide heren, John en ik komen er niet meer aan te pas.

Daarnaast zijn we een keer met een ploeg van 9 man, van électricien tot benoemd schilder, een weekje gaan helpen bij het opknappen van de camping na de overstroming. Een hele leuke werkzame week in februari en een totaal andere beleving van de camping.

marjoenbramgetrkl_300x200Met zoveel opgroeiende jongeren bloeit ook de liefde op de camping, zowel zoonlief Arthur heeft verkering gehad met Liesbeth die hij hier ontmoette en toen Marjolein in 2005 de animatie deed op de camping sprong de vonk over tussen haar en Bram (Maglite). Ze kenden elkaar eigenlijk al jaren en waren als kinderen al met elkaar omgegaan in de tijd dat Bram zijn bijnaam Maglite (hij kreeg een keer een klap met een Maglite schijnwerper) verkreeg, maar hadden elkaar nog nooit op deze manier opgemerkt.

Nadat ze een paar jaar hebben samengewoond zijn ze in het voorjaar van 2010 getrouwd en vormen daarmee het eerste Beau Rivage paar voor zover wij althans weten. Oudere kinderen leiden ook tot compleet andere bezoeken aan BR, zoals we intussen de camping in afkorting noemen. We zijn niet meer afhankelijk van de zomervakantie en afgelopen twee jaar zijn Arthur en ik samen op onze motoren naar de camping geweest, een bijzondere ervaring, de camping geheel in groene jas en gras op de plaatsen waar in de zomer daar weinig van te bespeuren is.

karten[1]_259x205Dit jaar waren we zelfs met 3 motoren en was Bram ook meegegaan, die het net als wij de afgelopen jaren bijzonder “kicken” vond om met zijn motor Beau Rivage op te rijden, alwaar de dames al zaten te wachten, zij waren namelijk met de auto vooruit gegaan.

oprijden[1]_422x317De omgeving van Beau Rivage leent zich nog steeds tot het maken van uitgebreide wandelingen in de natuur waarvan Vera en John er een steeds groter aantal ter beschikking hebben. En als je al gevallen bent voor de hype van het geocachen dan kom je op de meest wonderlijke plaatsen, zo zijn we bijvoorbeeld een keer terecht gekomen in een oude steengroeve waar tegenwoordig Jazz-concerten gehouden worden en waar de steengroeve op aangepast is met beeldhouwwerk en tekeningen.

Eigenlijk is Beau Rivage in alle jaargetijden een heerlijke plek om te vertoeven, het is bijna jammer dat ze in de winter gesloten zijn. Het najaar is een jaargetijde met een uitbundige kleuring van de natuur in de omgeving. Het weer is dan meestal nog steeds erg goed. Beau Rivage ademt in het voorjaar een bijzonder rustige sfeer uit, je zou vermoeden dat "de kinderen" het te rustig zouden vinden, maar niets van dat al, ze waren niet van de camping af te slaan.

Er moest genoten worden van het zwembad, hoewel dat nog wel wat koud was. Ook de nachten zijn fris en de ochtenden beginnen koud. Maar het is heerlijk om in de ochtend buiten in de eerste zonnestralen te gaan zitten met een croissantje en een kopje koffie en de sfeer van Beau Rivage in je op te nemen.

We hadden het geluk dat we een heerlijk warme week hadden waardoor ze ook de rivier marginaal van bedding konden doen veranderen. Ik kon het natuurlijk rivier[1]_423x199niet laten om ze alleen te laten modderen wat me op een verbrande rug kwam te staan. Ik had me onvoldoend nauwkeurig ingesmeerd. Maar goed, het dammetje was uiteindelijk best een leuk watervalletje geworden. De uitspraak van de kinderen was: "het was geweldig, we gaan volgend jaar weer, maar dan 2 weken", en dat spreekt boekdelen.

Het is ons in ieder geval duidelijk geworden dat ze zich kostelijk vermaakt hebben en dat geldt voor ons hetzelfde. Wat je wel mist ten opzichte van het hoogseizoen is de gezellige drukte, de bandjes, het dansen en plezier maken en de lange wandelingen en lange avonden met vrienden en een glas wijn al dan niet op het terras of bij de tent.

zonnetjesWat je daarvoor terug krijgt is de ultieme rust, het duidelijk voelbaar loslaten van het dagelijkse leven, de fluitende vogels, het kloppen van de specht, een koele, volle en schone Gardon en gelukkig blijven lange avonden met een glas wijn volop aanwezig. 

Jim, Annemieke, Arthur, Marjolein en Bram

←Terug 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright 2011 V&J