Kees, Ans, Peter en Lisanne Oost

oost_rivier_640x480Wij ontdekten Beau Rivage 4 jaar geleden op de stand van John en Vera op de vakantiebeurs. Wij hadden eigenlijk al een andere camping geboekt, maar raakten door de foto's, en het enthousiasme van John en Vera helemaal in de ban van hun camping, zodat we onze reservering hebben omgezet.

oost_jeugd_600x249Een vakantie op Beau Rivage begint voor ons 's-morgens om 03.30 in onze woonplaats Ouddorp als de wekker afloopt. Na snel wat te hebben gegeten word de reeds ingepakte caravan aan de haak gedaan, en trekken we via Antwerpen en Lille richting Parijs. Na de nodige stops, en enig gezweet bij Parijs komen we dan ongeveer tussen 14.00 en 15.00 uur aan bij onze ideale tussenstop camping : Chateau Lépiviere bij Gigny sur Saone (afslag Chalon sur Saone, sud, Sennecy le Grand aanhouden). Hier voelen wij ons al helemaal in de vakantiestemming.

Op deze prachtige kastelencamping kun je heerlijk zwemmen in het zwembad, en daarna Bourgondisch tafelen in het kasteel. De volgende dag gaan we dan om 07.00 uur weer op pad, en zijn we zo'n beetje om 14.00 in Cardet.

Wat Beau Rivage voor ons nu zo bijzonder maakt, daar zijn we na vier heerlijke vakanties eigenlijk nog steeds niet geheel en al achter. (Daarom gaan we komende zomer voor de vijfde keer op zoek!) In ieder geval is de ongedwongen sfeer reeds vanaf de binnenkomst bij de receptie merkbaar. Vanaf de eerste keer hadden wij het geluk een plaatsje te krijgen aan de Gardon. Iedere kampeerder die al eens aan deze oever zijn vakantie doorbracht zal de bekoring kennen van het zonnebaden op je luchtbed al drijvend op de rivier.

Als je rondom 17.00 je wijntje drinkt (gehaald bij cave Le Rotonde om de hoek) is het een attraktie als de zwarte Wouw zijn duikvluchten maakt om een maaltje bij elkaar te scharrelen. 's-Avonds als de schemer invalt kun je met een beetje geluk een bever voorbij zien komen. Deze avonden zijn in dit gedeelte van Frankrijk overigens een belevenis op zich, wat een heerlijke temperatuur, en zwoele atmosfeer hangt hier toch ! Nu is het beslist niet noodzakelijk elke avond op je plaats te bivakkeren, want zo'n twee a drie keer in de week is er wat te doen in het gezellige centrumpje van de camping, en ook zo maar een beetje zitten bij een gekoelde karaf wijn is een bezigheid die nooit verveeld.

Al schrijvend bedenk je vinden de kinderen dit nu wel leuk, en misschien is dit wel het grote geheim van Beau Rivage. De kinderen zijn er absoluut mede verantwoordelijk voor dat wij steeds weer terugkeren. De stelling als zij het goed hebben hebben de ouders het ook goed, is denk ik op Beau Rivage uitgevonden.

Onze kinderen (13 en 17 ) hebben het op deze camping zo geweldig naar de zin dat ze eigenlijk alleen maar zeuren als je eens een keertje weg wil. Er is een enthousiast Nederlands animatieteam, dat van alles organiseert, en in de avond kunnen ze naar het kampvuur waar ze het onder elkaar hartstikke gezellig hebben. Verassend is het te zien dat er elk jaar weer zulke hechte vriendschappen ontstaan tussen de kinderen onderling.

Ook de omgeving van Beau Rivage is zeer de moeite waard. Je zit eigenlijk overal vlakbij, zo bezochten wij de afgelopen vakantie de gorges van de Ardeche, en de Pont du Gard. Maar ook een stad als Nimes, of het provencaalse Beaucaire is binnen het uuoost_bar_500x270r aan te rijden.

Iedere Beau Rivage kampeerder zal de charme kennen van de prachtige rit vanaf Cardet via Sommieres naar het strand. Wat een prachtige natuur, en wie zal in voorgaande jaren niet gedacht hebben bij het doorrijden van Sommieres, hier wil ik nog eens door die straatjes zwalken! Fijn voor de snelle doorstroming, maar jammer voor het nostalgische gevoel, is het dat er bij Sommieres een nieuwe rondweg rondom het oude stadsdeel is aangelegd. Als je niet beter zou weten, ga je nu zomaar aan dit prachtige stadje voorbij.

Het is nochtans alleszins de moeite waard dit stadje met een bezoekje te vereren. Wij hebben afgelopen zomervakantie op zaterdag de markt bezocht in deze sfeervolle plaats, en dat is een echte aanrader.

Neem eens een gegrilde kip mee naar de tent/caravan. Je weet niet wat je proeft, ruim ingewreven met herbes de provence, en enkele gekruide aardappelen die er gratuit bij worden gedaan, en je hebt je een overheerlijke lunch.

Over markten gesproken, bezoek zeker ook die van Anduze, Sauve, Uzès en St. Jean du Gard !

Wat ook zeker het vermelden waard is, is het goudzoeken in de gardon ! als je eenmaal door het virus bent geraakt is het een verslavende bezigheid ! Wat is er leuker dan in een prachtige omgeving al zoekend naar goudschilfers tot rust te komen.

Al met al kunnen wij nu al reikhalzend uitzien naar het moment op die geprezen dag in juli dat om 03.30 de wekker afloopt !

←Terug 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright 2011 V&J