heymans_640x480familie Niek en Chellie Heijmans ( 2009)

Dit jaar was een ongepland weerzien met Beau Rivage. Wij hebben twee kinderen en zijn vier keer eerder – met tussenpozen – hier geweest... Het was alweer een aantal jaar geleden. Wij kwamen dit jaar uit Spanje en wilden nog enkele weken net over de grens in Frankrijk doorbrengen.

Dat viel tegen. We hebben twee dagen naar een camping gezocht....

 

heymans1_640x480Alles was vol, of we konden hoogstens een nacht staan. Wij waren al aardig verder naar het noorden opgeschoven, zoekend in de gloeiende hitte van Zuid-Frankrijk. Enigszins moedeloos maakte een van ons de opmerking dat we, als we zo doorgingen, nog in de Gard bij Beau Rivage terecht zouden komen. Het bleef even stil... We keken elkaar aan. “Eigenlijk niet eens zo’n gek idee". Maar och, Beau Rivage is natuurlijk ook vol”. Toch maar even bellen. Een opgewekte Vera aan de lijn. Ja hoor, ze had nog wel een plaatsje. En die zou ze voor ons vrijhouden. Wij slaakten een zucht van verlichting en reden 60 km naar de vertrouwde omgeving. Het weerzien was heel hartelijk. Er was inderdaad nog een plaats beschikbaar in de buurt van het sanitair.

“Is er misschien ook nog een plaatsje aan de rivier...?” vroegen wij hoopvol, maar zonder verwachting. Wij hebben daar een paar keer eerder gestaan, en vonden dat het summum. Nou... Vera dacht even na en nam heymans1 (6)_640x480ons mee naar de rivier. “Jullie kunnen hier wel staan” zei ze opgewekt. “Zet ‘m zo en zo neer, dan hebben de andere gasten nog een vrij uitzicht.” En weg was ze weer.

Een droomplek! In de schaduw van hoge bomen. Geweldig uitzicht, zo uit de tent de rivier in. heymans1 (4)_640x480.Het was heel heet die zomer, en we zijn iedere dag de rivier in geweest. Dit was de leukste camping van alle 7 die we gehad hadden deze vakantie, en niet alleen vanwege de locatie maar ook vanwege de sfeer.

Het restaurantje met de zeer smakelijke pizza’s speelde ook een belangrijke rol. Een hele relaxte sfeer en vriendelijk personeel. Iedere avond liepen we even langs en namen we een capuccino. ’s Ochtends of ’s middags een ijsje, even op het terras zitten.

En we vielen de eerste avond met de neus in de boter: een optreden van een Franse cover-band, Namous Pamous. Nooit van gehoord, maar ze speelden geweldig, heel energiek. ' heymans1 (1)_640x480De volgende week speelde er nog een andere band, Sous Bock, ook helemaal leuk! Wij hebben genoten. Of we volgend jaar teruggaan? Geen idee, maar anders het jaar erop wel.

Overigens, thuis kwamen we tot de ontdekking dat we een betaalpasje hadden laten liggen. In paniek gebeld naar de camping; daar vond men de pas, die kosteloos opgestuurd werd.

←Terug

copyright 2011 V&J