albers0910_640x480Peter, Ineke, Robin en Sander ( Augustus 2009)

(De Albertjes III)

Wie 12 jaar geleden tegen ons had gezegd dat wij zolang naar dezelfde camping zouden gaan, hadden wij voor gek verklaard. Maar dus toch....... Het ‘ Beau Rivage Gevoel ‘ ervaren wij al bij de voorbereidingen van de zomervakantie. Vanuit Nederland rijden we het mooie weer tegemoet.

Op de camping heerst een gemoedelijke sfeer, waar veel mag en niets moet. Het dagelijkse leven laten we achter ons en maakt plaats voor rust. albers0901_640x480's-Morgens bij het ontwaken voel je de eerste stralen van de zon doorkomen en hoor je het geluid van de krekels. Lekker wandelend brood halen in het naburig dorpje Cardet en dan heerlijk in de zon ontbijten.

albers0913_360x480albers0914_640x480We moeten zeggen dat de eerste week vaak een week is van bijkomen. Lekker genieten van de rust, zwemmen of dobberen in de Gardon of een verkoelende duik nemen in het zwembad. ‘s-Avonds lekker een potje koken, wederom afkoelen in het water om tenslotte te genieten van de zwoele zomeravond.

 

Om toch in beweging te blijven wordt er om de dag een ‘Rondje Cardet’ gelopen, een afstand van een kleine 10 km. Zeker geen wedstrijd, samen met de groep lopers uit en thuis, we hebben tenslotte vakantie. Ineke skate regelmatig om Cardet en omstreken, al vraagt de staat van sommige wegen dan om enige ervaring.

albers0905_360x480Vooral in het begin namen onze jongens Robin en Sander veel deel aan de animatie van de camping, zoals de Playbackshow, sportwedstrijden, paardrijden, goudzoeken etc. Op Beau Rivage zul je geen disco vinden en zouden twee jongens van 14 en 12 zich daar op een gegeven moment niet gaan vervelen? Niet dus. De mannen ontmoeten binnen de kortste keren nieuwe vrienden of ontmoeten er oude. albers0906_640x480Vaak is er al ruim voor de vakantie contact via de MSN. Tegenwoordig is het springen van de rotsen, albers0904_640x480vissen, tot laat zwemmen in het zwembad of Gardon en tot middernacht bijpraten.

Natuurlijk gaan we ook wel eens van de camping af want in de nabije omgeving is er veel te doen. zo is er een prachtige kartbaan albers0912_640x480en een survivalpark waar we grote lol hebben gehad. . ' Een dagje bakken op het strand? Op zo’n 50 minuten rijden we van de camping bevindt zich de Middellandse Zee. Ook erg avontuurlijk is het albers0916_640x480springen vanaf de rotsen in het ijskoude water van bijvoorbeeld de Cirque de Navacelles of zwemmen met uitzicht op de imposante ‘Pont du Gard

Ineke en ik mogen graag in een van de nabijgelegen dorpjes een markt of Brocante bezoeken. In De Cévennen is genoeg te zien en te beleven. Dus ook na al die jaren........

zijn wij er nog lang niet uitgekeken.....

 

 Peter, Ineke, Robin, Sander en ‘witte’ Woody

←Terug

copyright 2011 V&J